Værd at vide, når du starter et byggeprojekt

Uanset om du skal have bygget et nyt hus, renoveret dit gamle hus eller lavet et mindre byggeprojekt, så er det en god idé at have nogle gode råd i baghånden. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er forberedt. Her er nogle gode råd, der er værd at have med, når man skal have bygget.

Hvad er en pullert?

En pullert er et stykke afstivet plast, der bruges til at afmærke byggepladser, veje og stier. Pullerterne kan være med til at gøre dit byggeprojekt sikrere og mere effektivt. Pullerter kan købes hos byggemarkeder eller hos entreprenører. Prisen på en pullert varierer, men de kan typisk købes for mellem 50-100 kroner stykket. Vil du vide mere så læs mere om pullerter her.

Skal du have lavet en grundkote?

En grundkote viser hvor højt eller lavt dit hus ligger i forhold til vejen. Hvis din grundkote ligger for højt, kan du risikere at oversvømme din bolig, hvis der kommer meget regn. Derfor er det en god idé at få lavet en grundkote, før du bygger. Hvis du ikke har en grundkote, kan du få en til at lave en. Det koster typisk mellem 1000-2000 kroner.

Hvor stor en bygningstilladelse skal du have?

En bygningstilladelse er et dokument, der viser, at dit byggeri overholder de love og regler, der er. Derfor er det en god idé at have en bygningstilladelse, før du bygger. Hvis du skal have lavet en ny bygning, skal du have en bygningstilladelse. Men hvis du skal have lavet en renovering, kan du måske undvære en bygningstilladelse.

Hvad er en energimærkning?

En energimærkning viser, hvor energieffektiv din bolig er. Det er en god idé at have en energimærkning, før du bygger, da det kan være med til at sænke din energiregning. En energimærkning koster typisk mellem 1500-3000 kroner.