Hvor lang er levetiden på en luft til vand-varmepumpe?

Har du gjort dig tanker om at købe en luft til vand-varmepumpe? I så fald er der en god chance for, at der er flere spørgsmål, der melder sig. Blandt andet er der mange, der har et ønske om at vide, hvor lang en levetid, det er forventeligt, at den har.

Ganske vist er det ikke noget, der kan gives et konkret svar på, men man kan dog komme tæt på. Sørger man for at holde den ved lige og få den serviceret, kan en luft til vand-varmepumpe som regel holde mellem 15 og 20 år.

Har en lang levetid

Sørger du for at købe en god varmepumpe, er der ikke nogen grund til at frygte, at den har en kort levetid. Derimod kan du vide dig sikker på, at den kan holde sig i mange år. Langt de fleste modeller har en levetid, der lyder på mellem 15 og 20 år.

Dog er det vigtigt at nævne, at det ikke er en levetid, der kan opnås, hvis du blot lader den passe sig selv. Gør du det, vil den nemlig have en markant kortere levetid. Af denne grund er det vigtigt, at du sørger for at sætte tid og penge af til at vedligeholde din varmepumpe.

Skal serviceres årligt

For at sikre, at du kan have glæde af din varmepumpe i mange år, skal du sørge for, at den bliver serviceret hvert år. Dette skal udføres af en erfaren og autoriseret kølemontør. Dermed er du nemlig sikker på, at dit servicetjek bliver udført korrekt.

Til trods for, at det er en god idé at servicere sin varmepumpe en gang om året, er der mange, der ikke gør dette. De mener, at det er penge ud af vinduet. Faktum er dog, at det faktisk er det modsatte, da det på sigt kan spare dig for en del penge, da du ikke skal skifte den ud.

Vigtigt at vælge den rette varmepumpe

Hvis du har valgt en luft til vand-varmepumpe, der ikke er kraftfuld nok, og den derfor bliver presset til det maksimale, for at kunne følge med forbruget, vil det ikke ligefrem forlænge dens levetid. Derfor er det meget vigtigt, at du får valgt den rette varmepumpe.

Heldigvis kan du vide dig sikker på, at du kan finde en ideel model, der harmonerer med dine behov. F.eks. kan du se udvalget af varmepumper med luft-til-vand her, hvor der er en god chance for, at du finder en passende model.