Kompressor til byggeopgaver: sådan vælger du den rette

Hvis du skal bruge en ny kompressor til forskellige byggeopgaver, er det ikke helt lige meget, hvad du vælger. I de fleste hjem kan en lille kompressor klare behovene for at pumpe luft i dæk og bolde, men så snart du skal bruge kompressorer til at arbejde med, er der nogle ting, du skal kigge efter.

Kompressorer til dit luftværktøj

Hvis du skal bruge en kompressor til byggeri, skal du først og fremmest kigge på, hvad du helt præcist skal bruge den til. Det gælder især, når du skal bruge en kompressor til at drive luftværktøj som eksempelvis en sømpistol eller en højtryksrenser, da værktøjet ikke vil fungere, hvis du vælger en kompressor, der ikke passer til det specifikke luftværktøj.

I den forbindelse skal du starte med at kigge på kompressorens effektive luftmængde. Dette tal fortæller, hvor mange liter luft kompressoren kan levere i minuttet. Typisk vil du også kunne læse på dit værktøj, hvor mange liter luft det skal bruge pr. minut for at fungere.

Det kan eksempelvis være 100 liter i minuttet, og din nye kompressor skal altså kunne levere minimum dette for at drive værktøjet.

Arbejdstid og tankstørrelse

Når du køber en kompressor, skal du også kigge på, hvor meget den skal bruges. Hvis du har behov for konstant brug over mange timer, er det nemlig ikke nok bare at vælge en normal kompressor, da den ikke kan klare arbejdspresset. Vælg i stedet en skruekompressor, som kan køre i mange timer i streg.

I den forbindelse skal du også kigge på tankens størrelse, da en stor tank kan holde dig kørende i længere tid, uden kompressoren skal stoppe for at komprimere mere luft.

Mangler du en ny kompressor til byggeri? Så køb kompressorer hos jem & fix og få et godt tilbud på en kompressor i høj kvalitet.