Hvilke gulve er bedst til lejligheder?

Bor du i lejlighed? Så er der nogle ting du med fordel kan overveje, når du er på udkig efter nye gulve.

At bo i lejlighed behøver ikke at begrænse dig i forhold til dit valg af gulv, da der ikke findes nogen gulvtyper, der ikke kan anvendes i en lejlighed. Når det så er sagt, så findes der gulvtyper, der er et bedre valg end andre, især hvis du gerne vil holde dig på god fod med dine naboer. Dette gælder især, hvis du ikke bor i stueetagen.

I forhold til gulve og etageejendomme så er den helt store udfordring støj og især trinstøj. Der er nemlig stor forskel på hvor meget trinstøj forskellige gulvtyper skaber.

I forhold til trinstøj, så er et gulvtæppe det bedste gulv du kan vælge, da et blødt gulvtæppe stort set ikke vil give nogen form for trinstøj. Andre gulvtyper, der er gode i forhold til trinstøj, er korkgulve og vinylgulv. Et gulv med korklag er ovenikøbet lyddæmpende og vil derfor medvirke til at forbedre dit indeklima samt til at mindske støjgener for naboerne.

Laminatgulve og trægulve hører til blandt de hårde gulvtyper, hvilket betyder, at de både vil give en del trinstøj og samtidig reflekterer lyden. Dette gør disse gulvtyper til et knap så godt gulvvalg i en lejlighed. Ved at lægge et lyddæmpende underlag under sengen kan du dog mindske mængden af trinstøj betydeligt.

I forhold til både trinstøj og rumklang, så er klinker et dårligt valg i lejligheder. Det kan selvfølgelig være nødvendigt og praktisk med klinker på badeværelset, men da det heller ikke er her vi opholder os mest, så vil det ikke være den store gene for underboen.

Bor du i en bolig med flere etager, så kan det også være en god ide for dig selv og for familien at overveje, hvilke gulve du vælger at lægge på førstesalen i boligen.