Hvorfor bør man hyre en byggesagkyndig til at føre byggetilsyn?

Du er næppe i tvivl om, at der er mange udgifter forbundet med at bygge et nyt hus. Derfor er der også en god chance for, at du ikke har lyst til at tilføje endnu en udgift til listen. Det ændrer dog ikke på, at du bør hyre en byggesagkyndig til at stå for at føre byggetilsyn.

Hvis du gør det, kan du nemlig have ro i maven. Det vil betyde, at der er en fagperson, der står for at føre tilsyn med håndværkernes arbejde. Som følge af dette, er der en minimal risiko for, at der bliver begået fejl, da disse vil blive opdaget og udbedret.

Håndværkernes arbejde gennemtjekkes

Den primære årsag til, at du skal hyre en byggesagkyndig er, at han eller hun kan tjekke håndværkernes arbejde. Fordelen ved, at det sker i forbindelse med byggeriet er, at fejlene kan rettes. Det kan være både svært og tidskrævende, hvis man ender med at vente, indtil huset er færdigt.

Det betyder, at der er en langt større chance for, at de fejl, der begås, bliver både udpeget og udbedret. Som følge af dette, kan du vide dig sikker på, at du har bedre forudsætninger for at flytte ind i et hus, hvor alt er, som det skal være.

Hjælp til afleveringsforretning

Når huset er færdigt, og det er tid til en afleveringsforretning, er det også en klar fordel at have en sagkyndig med. Der er nemlig en god chance for, at han eller hun opdager fejl, du ikke selv havde opdaget. Disse kan du herefter sørge for, at håndværkerne for rettet op på.

Samtidig er det også en fordel at have en kyndig person med på sidelinjen. Det kan sikre, at der ikke bliver løbet om hjørner med dig, hvilket der ellers er en risiko for. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at pengene til en byggesagkyndig er rigtig godt givet ud.

Generel rådgivning

I forhold til dette punkt er der forskel på de mange byggesagkyndige. Der er mange, der blot lader dig stille lige så mange spørgsmål, du ønsker. Andre har derimod fastsat et specifikt antal timer til rådgivning. Dette skal du derfor være opmærksom på, når du vælger sagkyndig.

Ved du, at du kommer til at have en del spørgsmål undervejs, er det en god idé at vælge en sagkyndig, der gerne besvarer disse. Sikrer du dette, kan du også glæde dig over, at du har en kyndig rådgiver med på sidelinjen igennem hele byggeprocessen.