Reservedele til ventilationsanlæg

Et sundt hjem er et rart hjem, og et sundt hjem fås især gennem et godt indeklima. En måde at sørge for, at klimaet indenfor er godt, er ved at installere et ventilationsanlæg. Disse sørger for, at luften cirkuleres rundt på en god måde, så du slipper for indelukkede rum og hovedpine forårsaget af dette. Et kendt ventilationsanlæg på markedet er Genvex. Har du et, eller overvejer du at købe et, skal du dog være opmærksom på, at filteret af og til skal skiftes. Dette bliver du klogere på her.

Udskiftning af filter er let og enkel

Når man beder nogle om at skifte et filter, vil alarmklokkerne straks ringe, da dette forbindes med noget teknisk og derfor svært. Et filter til Genvex er dog utrolig let at skifte selv, hvoraf det eneste der kræves af dig er, at du har handlet filteret. Disse fås i flere filtertyper, som afhænger af, hvilken ventilationsmodel du har. De mest almindelige filtre er panelfiltre og filtermåtter. Ved førstnævnte er filteret f.eks. placeret i en fast papramme. Dette skiftes meget ligetil; sluk anlægget, åben lågen, tag det gamle filter ud og det nye i. Derudover er der placeret en pil på filteret, så du vender det den rigtige vej. Det er ligetil.

To forskellige typer filtre

Udover at forskellige filtertyper passer til forskellige modeller, findes der også to slags filtre; standardfilter og pollenfilter. Standardfilteret opfanger alt det vi forventer af støv i luften, og kan også opfange meget store støvpartikler. Standardfilteret skal skiftes hver 3.-4 måned. Det ligger i navnet, men pollenfilteret kan, udover at opfange støv, også opfange pollenpartikler, hvoraf det er en god løsning, hvis nogle i husstanden har en allergi. Disse bør du kun udskifte hver 6. måned, så er husstanden ikke voldsomt ramt af pollenallergi, kan man vælge blot at have dette i sommermånederne, hvoraf det kun kræver ét filter i året.