Styrk dit indeklima i hjemmet med en ventilator

Vi har alle prøvet at gå ind i et rum, som føles helt tillukket og tæt. Det første du her udbryder er ”Ej vi skal åben et vindue, så vi kan trække frisk luft ind”. Dette er en naturlig reaktion på et indelukket rum, og er en god måde at skabe noget naturlig cirkulation og udluftning. Der findes dog andre måder, hvorpå du kan optimere din udluftning, og på den måde bidrage til et meget bedre indeklima. Vi snakker ventilatorer, som kan være med til at styrke din bolig, både ved at forebygge potentielle fugt- og svampeangreb men også muligvis mindske din varmeregning.

Sådan fungere din kommende ventilator

Det er meget vigtigt, at du sørger for at lufte ud i din bolig og holde den ordentligt ventileret, og en rigtig god måde at gøre dette på, er ved at installere en ventilator med varmegenvinding. Varmegenvinding betyder, at ventilatoren opvarmes gennem varm luft, som trækkes ud af boligen. Ventilatoren vil også trække kold luft ind, men dette bliver varmet op, således dit hjem ikke bliver nedkølet. Hvis du allerede nu er interesseret i sådan et apparat, så læs mere her så du kan finde et tilbud på din næste ventilator.

Hvad gør en ventilator egentlig godt for?

En ventilator er generelt godt for din bolig, da den bidrager til en udluftning og ventilation. Der er især tre grunde til, hvorfor det kan være en idé, at du investerer i en ventilator. For det første hjælper den til et bedre indeklima. Derudover kan en ventilator forebygge skimmelsvamp og fugtskader, samtidig med at du ikke behøver at åbne vinduerne i samme omfang, når der skal luftes ud, hvoraf din varmeregning også kan blive mindre. Det er altså både et klogt valg for din sundhed og økonomi.

Hvordan opstår der fugt og skimmel

Nu er det sagt, at ventilatoren er med til at forebygge både skimmelsvamp og fugt. Her er det vigtigt, at du er helt klar over, hvordan disse ting opstår i første omgang. Fugten viser si tydeligt, når fugten, som er i boligen, ikke kan slippe ud. Denne fugt består f.eks. af mados og lange bade, hvor der ikke bliver luftet ud bagefter. Især i boliger, hvor der ikke er vinduer på badeværelset, kan det være svært at slippe af med dampe efter et bad, hvoraf en ventilator kan være en god løsning. Derudover kommer fugt også af, hvis der tørres vasketøj i boligen, og generelt bare af, at der går mennesker rundt, som ånder og lever.

Skimmelsvamp er en eftervirkning af fugt. Det kræver nemlig tre ting for at skimmelsvamp kan vokse; fugt, ilt og organisk materiale. I boliger er der i forvejen ilt og organisk materiale, hvoraf det kun er mængden af fugt, som vi har mulighed for at ændre på. Skimmelsvamp viser sig som grønne plamager på vægge og i hjørner. I naturen vokser det på jorden og i planter. Det kan påvirke dit helbred negativt, ved blandt andet at give hovedpine, træthed og meget andet.