Find det helt rigtige hegn til dit hus

Drømmer du om et hegn til huset, eller måske bare et andet og bedre hegn til dit hus? Så læs med i denne lille artikel, som giver en lille indføring i valget af hegn til huset. Man

Overvej: Hvad er hegnets formål?

Man kan have mange forskellige grunde til at overveje at få et hegn til hjemmet. Det kan være for at øge privatlivets fred, for at afgrænse grunden eller for at forskønne ejendommen. Uanset årsagen, er der en række ting, du bør overveje, inden du beslutter dig for et hegn.

Først og fremmest bør du overveje, hvad hegnet skal bruges til. Skal det primært være for at øge privatlivets fred, bør du, ganske naturligt og åbenlyst, vælge et højere hegn, mens et lavere hegn kan være fint, hvis du primært ønsker at afgrænse grunden.

Find det rigtige materiale til formålet

Dernæst bør du overveje materialet. Der findes mange forskellige materialer, du kan vælge imellem, såsom træ, plast, stål og mursten. Træ er et populært valg, da det er naturligt og nemt at arbejde med, men det kræver vedligeholdelse, såsom maling eller oliebehandling. Plast er et mere vedligeholdelsesfrit materiale, men det er ikke altid lige robust, og dets æstetiske kvaliteter kan anfægtes… Stål og mursten er mere robuste, men også tungere og dyrere i indkøb.

Tjek op på hegnsloven

Ja, der er en lov, som hedder hegnsloven… i den indgår regler for højden på hegnet, afstanden til vejen og andre naboer, og hvad der må være på hegnet. Så tjek efter i loven, i lokalplaner og eventuelle servitutter for området – dem kan du tjekke på henholdsvis plandata og i tingbogen, hvor du bare kan søge på din adresse for at finde gældende servitutter.

Alt i alt er der således (overraskende) mange ting at tænke over, inden du får et hegn til hjemmet.