Opførsel af drivhus – hvor skal det stå?

Inden du opfører drivhus, er der nogle ting, som du skal have styr på. Du kan opføre drivhuset som fritstående eller integreret. Hvis du vil bygge drivhus eller orangeri, som bliver opført i tilknytning til din eksisterende bolig og som eventuelt har udgang fra huset, skal byggeriet som udgangspunkt placeres mindst 2,5 meter fra skel til din nabo og offentlig vej. Hvis drivhus afstand til skel bliver placeret mere end 2,5 meter fra skel, gælder samme bygningsregler som for enfamiliehuse. Hvis du ønsker et fritstående drivhus, må du gerne opføre det tættere på end de 2,5 meter fra skel.

Få rådgivning fra specialist

Det er vigtigt at have et stort overblik, inden du begynder på et drivhus afstand til skel. Dette kan være uoverskueligt, og derfor kan det være en god idé at få en specialist til at hjælpe og rådgive dig. Eksempelvis kan du få en landinspektør ud og skabe overblik. De har nemlig helt styr på de juridiske processer bag byggeriet. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig yderligere om hvorvidt du bygger drivhuset korrekt, og at du overholder drivhus afstand til skel. De kan også tilbyde teknisk opmåling for dig, så de kan måle drivhus afstand til skel. Ved hjælp af de rigtige instrumenter og de veluddannede medarbejdere, kan de nemlig måle disse afstande helt nøjagtigt.

Undgå nabostrid

Det er altid en god ide at tage en snak med sin nabo, inden man begynder på at bygge på sin grund. Du burde især snakke med naboen, hvis du opfører et drivhus med mindre end 2,5 meter fra skel. Dermed sikrer du dig, at dit drivhus ikke bliver til gene for dine naboer. På denne måde undgår I at ende i nabostrid, som ofte kan have fatale retslige konsekvenser, hvis disse stridigheder tages helt ud, af den simple grund af drivhus afstand til skel.