Vælg den rette seng til hjemmet

Er du udkig efter den næste sang til hjemmet? Så er du muligvis blevet overvældet af de mange muligheder, der findes. Senge kommer nemlig i alle størrelser og prislejer, og det kan være svært at gennemskue, hvornår man kan gå på kompromis med kvalitet, evne og pris.

Hvis du også er faret vild i sengejunglen, så fat en junglemachete – sammen skærer vi os fri!

Hvordan ligger du om natten?

For at finde den rette seng, bør du først finde ud af, hvilken/hvilke sovestilling(er), du ligger i om natten. Undersøg de forskellige sovestillinger på nettet, hvis du er i tvivl om, hvilke stillinger, du hyppigere vågner i end andre. Det har nemlig afgørende betydning for valget af din madrastype!

Du kan også finde rådgivning hos din lokale sengeforhandler, hvis du er i tvivl om, hvilken type madras, der vil passe bedst til din sovestil. Her kan du også blive vejledt i pudetype, som er mindst lige så vigtig at have rigtig for at du kan sove bedst muligt om natten.

Desuden skal du tage højde for, hvor stor din seng skal være. Er du udkig efter en enmandsseng, en sovesofa, en dobbeltseng eller noget mellem en- og topersonerssengen? Du er nemlig slet ikke nødsaget til at vælge en enmandsseng, bare fordi en dobbeltseng måske er for stor til dit værelse.

Skum, der husker

Det kan lyde lidt skørt, men man kan få skum, der husker i sin topmadras. Dog ikke sådan noget skum, der kan huske dine drømme. Det hedder memory-foam og er skum, der tilpasser sig kroppen. Memory-foam kan også forebygge muskel- og ledsmerter. Din topmadras kan også være af latex i stedet. Det er særligt relevant for dem, der foretrækker, at varmen ledes væk fra kroppen, mens man sover. Latexmadrassen er nemlig en åndbar type topmadras.

Pyha, så kom vi endelig ud af junglen i ét stykke!